Prosedur Perkahwinan Di Malaysia

Prosedur Perkahwinan Di Malaysia
Share Salam Sejahtera saya ucapkan buat pembaca setia blog KursusPerkahwinan.Com Wah, nampaknya dah lama juga ye saya tidak kongsikan artikel berkaitan hubungan suami-isteri dan perkahwinan bersama anda. Ok, dalam post pada kali ini saya akan kongsikan salah-satu topik penting untuk setiap bakal pengantin yang akan melangsungkan perkahwinan mereka. Ianya ialah prosedur perkahwinan di Malaysia. Ia berkaitan dengan langkah-langkah yang perlu di ambil untuk berkahwin dari segi urusan rasmi. Ia lebih kepada urusan rasmi yang melibatkan pendaftaran, penyediaan dokumen dan urusan di Jabatan Agama Islam....
read more

Apa Itu Sifilis?

Apa Itu Sifilis?
Share  Pasti anda pernah dengar tentang penyakit sifilis kan? Sifilis adalah salah-satu jenis penyakit kelamin yang amat berbahaya sekali. Jika ia tidak dirawat pada kadar yang segera setelah mendapat simptom-simptom awal, ia boleh melarat dan boleh membawa kepada komplikasi-komplikasi yang boleh merosakkan organ tubuh anda yang lain. Sebelum kita pergi lebih jauh dalam perbincangan mengenai penyakit sifilis ini, mari saya kongsikan serba-sedikit pengenalan dan info-info asas mengenai penyakit sifilis ini. Sifilis ialah Penyakit Kelamin Berjangkit (STD – Sexual Transmitted Disease) yang...
read more

5 Tips Untuk Malam Pertama Yang Sempurna

5 Tips Untuk Malam Pertama Yang Sempurna
Share Salam Hormat saya ucapkan buat anda yang masih setia membaca blog KursusPerkahwinan ini. Semoga banyak informasi ilmiah yang telah anda perolehi melalui laman blog ini dalam persiapan anda untuk bergelar pengantin baru. Pada post kali ini saya ingin berkongsi khusus buat anda yang bakal melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi. Ianya berkaitan topik yang anda (terutama buat si bakal suami) tunggu-tunggu. Topik yang saya maksudkan ialah soal Malam Pertama. Malam Pertama merupakan malam yang sangat dinanti-nantikan oleh setiap pasangan pengantin baru. Ketika malam tersebut, bakal tercipta satu...
read more

Cara Betul Memasukkan Zakar ke Faraj Isteri

Cara Betul Memasukkan Zakar ke Faraj Isteri
Share(imej dari: bahman) Apa impression pertama anda bile baca tajuk artikel ni? Panaz kan Sebenarnya tujuan saya menulis post ini adalah untuk menjawab salah-satu pertanyaan yang telah saya terima melalui email. Ianya datang dari seorang suami yang bertanyakan bagaimanakah cara yang betul untuk memasukkan zakar ke dalam faraj isteri ketika mereka sedang melakukan hubungan intim. Ya, mungkin anda berpandangan persoalan ini merupakan suatu yang remeh dan sebenarnya senang saja untuk melakukan perkara tersebut. Tapi, tahukah anda, jika teknik yang anda gunakan salah untuk melakukan persetubuhan bersama...
read more

Seks Ketika Isteri Haid

Seks Ketika Isteri Haid
Share (imej dari: teoteo) Saya telah ditanya oleh salah-seorang pembaca. Pembaca tersebut merupakan seorang suami. Berikut adalah soalan tersebut: “Bolehkah kita melakukan hubungan seks bersama isteri ketika isteri sedang haid? Bagaimana pula jika saya ingin melakukan ‘seks oral‘ ketika isteri saya haid. Adakah ia dibenarkan? Ini kerana kadang-kala memang saya tidak dapat menahan nafsu saya untuk mengadakan seks bersama isteri, tapi ketika itu dia sedang didatangi haid. Kecewa saya :-(“ Sebelum menjawab persoalan ini, mari kita fahamkan terlebih dahulu satu ajaran yang telahpun...
read more

3 Cara Agar Suami Terus Tertarik & Sayangkan Anda

3 Cara Agar Suami Terus Tertarik & Sayangkan Anda
Share Salam Sejahtera dan Salam Hormat buat anda. Artikel kali ini saya lebih tujukan khusus untuk para kaum isteri di luar sana. Ianya adalah bagaimana cara-cara yang boleh anda lakukan bagi menarik perhatian suami anda seterusnya kekalkan rasa sayang dan kasih kepada suami anda. Adakah anda sudah berkahwin tetapi anda rasa seperti tinggal dengan seorang yang asing di dalam rumah? Ataupun anda sudah mula bosan dengan psangan anda? Jika ya, anda perlu segera sedar dan perbaiki hubungan dengan suami anda. Berikut adalah 3 cara untuk perbaiki hubungan dengan suami anda agar diri anda akan terus menarik...
read more

Jalan Mudah Untuk Isteri Nak Masuk Syurga – Taati Suami

Jalan Mudah Untuk Isteri Nak Masuk Syurga – Taati Suami
Share Salam Ramadhan saya ucapkan buat pembaca setia blog KursusPerkahwinan.Com saya ini. Wah, nampaknya inilah post pertama saya di bulan Ramadhan untuk tahun ini. Lewat juga kan saya update. Maaf la ye, biasalah di waktu bulan puasa ni saya perlu adjust kan sikit waktu dalam aktiviti berblogging ini dan aktiviti harian yang lain. Rasanya masa sedikit agak terbatas di bulan puasa ni. Sebab anda pun faham-faham la kan, siang sibuk dengan kerja, malam pula nak pergi terawih. Anda cukup terawih tak Ramadhan tahun ni? Kalau boleh ada kelapangan, cukup-cukupkanlah ye terawih di masjid InsyaAllah. Ok,...
read more

Urusan Rumahtangga Adalah Tanggungjawab Suami, Bukan Isteri

Urusan Rumahtangga Adalah Tanggungjawab Suami, Bukan Isteri
Share Hai dan Salam Hormat kepada anda yang masih setia menjadi pembaca blog KursusPerkahwinan.Com saya ini. Ribuan terima kasih saya ucapkan. Memang saya amat menghargai masa yang anda sudi luangkan untuk membaca dan menambahkan ilmu berkaitan hubungan rumahtangga yang amat penting ini. Dalam artikel kali ini, saya ingin berkongsi satu perkara yang tidak kurangnya penting bagi menjamin sesebuah hubungan perkahwinan agar terus kekal. Mungkin apa yang bakal saya kongsikan pada kali ini bertentangan dengan pendapat majoriti dikalangan kita. Terutamanya bagi suami. Walaupun saya sendiri adalah kaum...
read more

Misteri Tentang Selaput Dara

Misteri Tentang Selaput Dara
Share Menjadi suatu kebiasaan apabila kita dengar cerita-cerita yang menakutkan ketika malam pertama dikalangan para gadis sunti sebelum berkahwin. Berbanding halnya bagi lelaki, biasanya merekalah yang tak sabar-sabar untuk melalui detik malam pertama pengantin. Cerita yang biasa kita dengar ialah di saat selaput dara si gadis yang masih perawan akan pecah lalu mengakibatkan pendarahan ketika hubungan intim kali pertama di malam pertama tersebut. Kalau tiada darah yang keluar, dikatakan gadis itu tidak perawan sebenarnya! Owh, tidak. Betapa salahnya anggapan tersebut. Ini merupakan suatu salah-faham...
read more

6 Cara Menambah Bilangan Sperma

6 Cara Menambah Bilangan Sperma
Share Artikel blog post pada minggu ini saya ingin kongsikan sesuatu yang boleh dikatakan agak serius jika tidak diambil berat hal ini. Ianya berkaitan mengenai kesuburan kaum Adam atau lelaki. Hah, adakah anda bro-bro di luar sana benar-benar yakin yang diri anda tu subur? Kesuburan seseorang lelaki itu dipengaruhi oleh kuantiti dan kualiti sel sperma yang dihasilkan di testis. Satu petanda yang mudah untuk kita lihat jika sepasang suami-isteri itu mengalami masalah kesuburan ialah dengan melihat kemampuan mereka untuk menimang cahaya mata. Bayangkan setelah setahun lebih anda berkahwin tapi anda...
read more

7 Tips Menjaga Hubungan Perkahwinan Jarak-Jauh

7 Tips Menjaga Hubungan Perkahwinan Jarak-Jauh
Share Pada blog post kali ini, saya ingin berkongsi bersama anda salah-satu ‘dilema’ yang mungkin anda atau pernah anda dengar rakan-rakan anda lalui. Ianya berkaitan dengan hubungan perkahwinan jarak-jauh. Kalau percintaan jarak-jauh tu memang biasa la kan kita dengar. Tetapi, tahukah anda, hubungan perkahwinan jarak-jauh pun ada juga berlaku. Perkara ini boleh terjadi samada suami atau isteri yang bekerja di berlainan negeri. Ataupun ada juga sesetengah kes di mana isteri bekerja di Malaysia tetapi suami sedang masih meneruskan pelajaran di luar negara. Ataupun yang disebaliknya....
read more

5 Kriteria Untuk Seks Yang Hebat

5 Kriteria Untuk Seks Yang Hebat
Share Jika anda mahukan hubungan seks yang sangat sensasi, anda perlu mempunyai kepakaran untuk memberi klimaks yang sangat nikmat pada pasangan anda. Anda tidak perlu rasa tertekan lagi kerana artikel ini akan senaraikan lima kriteria yang anda perlu anda untuk mengalami seks yang hebat. Berikut adalah lima kriteria yang anda perlu anda. Yakin: Anda perlu yakin dengan kebolehan anda. Pimpin pasangan anda ketika melakukan hubungan seks. Dengan yakin, anda lakukan foreplay pada pasangan anda. Dengan yakin, anda bersetubuh dengan pasangan anda. Jangan ragu – ragu. Tip untuk rasa yakin adalah bersikap...
read more

7 Tips Kalau Nak Kahwin Awal

7 Tips Kalau Nak Kahwin Awal
Share Kahwin awal. Tentu anda pernah dengar atau berbincang tentang isu ini. Patut ke? Boleh ke? Adakah ia membawa lebih banyak kebaikkan berbanding keburukan? Atau sebaliknya. Sebenarnya ada baik-buruknya. Apa yang pasti, kebaikkannya ialah tidak lain dan tidak bukan, ia boleh mengelak daripada berlaku fitnah serta dapat menjaga kehormatan diri anda dan pasangan. Ya lah kan, ketika bercinta di usia muda-muda ni, ‘darah muda’ memang sedang bergelojak membuak-buak. Betul tak? Berkahwin muda memang agak banyak sedikit cabarannya berbanding jika berkahwin agak lewat sedikit....
read more

Teknik-teknik Membahagiakan Isteri Di Ranjang

Teknik-teknik Membahagiakan Isteri Di Ranjang
Share Suami yang mampu membahagiakan isteri ketika di ranjang adalah satu petanda perkahwinan anda mampu bertahan lama hingga akhir hayat anda berdua. Hidup berumahtangga anda akan menjadi sempurna jika isteri anda lebih bahagia ketika di ranjang. Ini menunjukkan anda mempunyai hubungan intim yang baik dan sihat dalam memenuhi tuntutan nafkah batin untuk isteri tercinta anda. Mari saya kongsikan bersama anda beberapa teknik yang boleh anda lakukan untuk mencapai matlamat ini ketika anda berdua sedang dilamun asmara di kamar beradu anda. Pertama sekali anda perlulah menjadi seorang suami yang romantis...
read more

« Previous Entries